Niet veel extra woorden voor nodig ­čÖé

 

 

Oorspronkelijk geschreven door Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve in 1740 (!), werd “La Belle et la B├¬te” in 1991 door Disney uitgebracht als tekenfilm. ┬áDe film was de derde uit de zogenaamd Disney Renaissance periode, toen de tekenfilmstudio weer hoge toppen scheerde. ┬áDe film combineerde – toen al – klassieke animatie met computer gegenereerde achtergronden (de beroemde ballroom scene). Het werd de allereerste animatiefilm in de geschiedenis die genomineerd zou worden voor de Oscar voor de beste film, naast nog 3 andere nominaties (waarvan er 2 gewonnen werden).

En nu is er dus een live-action versie, waarmee Disney het pad verder zet dat met Maleficent en Jungle Book was ingezet. Maleficent vond ik absoluut het bekijken niet waard, Jungle Book was mooi, maar miste voor mij de grandeur van de originele animatiefilm, maar Beauty and the Beast… damn!

De eerste tonen van “Tale as old as time” uit de trailer zorgden al voor vochtige ogen #EmotioneelMoment

Hier kijk ik ├Ęcht hard naar uit. ┬áDe trailer is prachtig en doet hopen op meer. ┬áEn pak daar dan nog de betoverende┬ámuziek van Alan Menken, gecombineerd met de prachtige teksten van Howard Ashman bij, en ik zal maar voor alle zekerheid een extra zakdoek meenemen naar de filmzaal.