Zoals Homerus zei:

de mooiste van de stervelingen (Ilias 20, 233)

De Ganymedes waar ik het echter over heb, is niet de jonge wijnschenker van Zeus, alhoewel Ganymede zeker als naam gekozen werd met het homo-erotische karakter van de relatie tussen Zeus en Ganymedes in het achterhoofd.

Ganymede is een schrijver… Wie er achter het pseudoniem schuil gaat weet ik niet, en ik vermoed dat er maar weinig mensen zijn die het wel weten. Een Amerikaan is alles wat ik weet… of beter: vermoed. Zijn verhalen spelen zich altijd af in de USA, met duidelijke verwijzingen naar wat ik dan maar even voor het gemak als “Americana” omschrijf. Ganymede zal je niet op bestseller-lijsten van Barnes & Noble, of Amazon aantreffen, alhoewel hij naar mijn bescheiden mening daar zeker en vast geen mal figuur zou slaan. Hij schrijft immers zeer onderhoudend, maakt goed onderbouwde verhalen, en zet de punten en komma’s zo te zeggen op de juiste plaats.

De reden dat hij niet op voornoemde lijsten voorkomt is het algemene onderwerp van zijn verhalen: Intergenerational stories over mannen en jongens, en daarmee is de cirkel naar de mythische Ganymedes rond.

De reputatie van Ganymede – de schrijver – neemt ook bijna mythische proporties aan op websites als PZA, asstr en Nifty.  Zijn verhalen zijn doorgaans lang, en bestaan uit meerdere hoofdstukken waar je makkelijk langere tijd zoet mee bent.  Goed onderbouwd en verstandig opgebouwd.  Ook het gebruik van stijlfiguren, accurate facts and figures duiden er toch op dat de man telkens zijn huiswerk maakte voor hij aan het schrijven sloeg, en ook wel op (flinke) ervaring met het Engels kan bogen.

Ganymede wil vooral onbekend zijn.  Dat hij in de beginjaren gebruik maakt van een e-mail adres bij anon.penet.fi (een inmiddels ter ziele gegane anonieme e-mail “remailer” uit Finland. De bezieler ervan werd zo het vuur aan de schenen gelegd door verschillende overheden, dat hij er uiteindelijk moe gevochten mee stopte. Andere providers, zoals Hushmail, houden de erfenis echter levend en bieden diensten aan die op hetzelfde principe gebaseerd zijn) zegt al meer dan genoeg.

Laat ik eens van een gedurfde hypothese uitgaan: het zou mij absoluut niet verbazen als Ganymede een mainstream schrijver is, die – net omwille van de inhoud ervan – deze verhalen niet onder zijn eigen naam kan/wil/durft uit te brengen, en dus een pen name heeft aangenomen… Een wel héél toepasselijke pen name 🙂

 

Ganymede kan best wel eens een bekende “mainstream” auteur zijn

 

Ganymede zijn verhalen kan je onder andere hier terugvinden.